Fatura Basımı



Firmaların alışveriş sağlarken sundukları hizmet veya ürünleri sonunda sevk irsaliyesi, fatura gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Müşterilerine sundukları sevk irsaliyesi dışında faturalar kullanılırken bu konuda matbaa aracılığıyla süreçler işlemekte, istenen faturalar sağlanmaktadır. Günümüzde baskı açısından fatura basımı her zaman önemli olmuştur. Ancak burada müşteri taleplerine göre şekil alacak çeşitli fatura tasarımları bulunmakta olup, baskı kalitesi ve fiyatları da buna göre değişkenlik göstermektedir. Farklı ölçülerde yapılan fatura baskılarıyla ilgili olarak istediğiniz özellikler, tasarım, boyutlar nelerse buna göre siz de fiyatlandırmalara bu şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Hazır faturalarda tasarımlar birçok çeşitlilikte bulunmaktadır. Sizlerde bu tasarımlar arasından bir seçim yaparak, uygun şekilde fatura çalışması seçerek, isteklerinizi iletebilirsiniz. Bununla beraber istediğiniz tasarımdan kaç adet ve hangi logo üzerinde basım gerçekleştirilecekse, talep etmenizle beraber kısa sürede işlemleriniz yapılmaktadır. Uzun sürmeyecek olan bu fatura düzenleme süreçlerinde bazı Resmî belgelere ihtiyaç olmaktadır. Bunlar şu şekilde belirtilir:

Fatura Baskısı

Fatura siparişi verirken sizlerden özel olarak istenen bazı belge ibrazları durumu söz konusudur. Şahıs firmaları için vergi levhası ve kimlik fotokopisi istenir. Bunun dışında bir de son ay için KDV tahakkuk fişi fotokopisi talep edilerek bu şekilde şahıs firmalar için en uygun şekilde fatura siparişleri sağlanır. Eğer limited ya da anonim şirketler fatura basımı isterlerse, bu durumda da yine vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküsü fotokopisi, imza yetkili kişinin kimlik fotokopisi olmak üzere fatura siparişleriniz için bu belgeler talep edilmektedir. Bu şekilde fatura baskısı yapılır ve hızlıca sürece girilerek, talep ettiğiniz boyutlarda ve tasarımda faturalarınız hazır hale getirilir.

Fatura Basımı Neden Önemlidir?

Müşterilerinize sunduğunuz hizmetler veya bir iş karşılığında sunacağınız faturalandırmalar, doğrudan Resmî belgeye kavuşturulması faturadır. Bu süreçte de fatura basımlarıyla alakalı olarak maliye ile anlaşmalı kurumlar tercih edilir ya da bu kuruluşlar tarafından basım yapılmaktadır. Kâğıt ve ebadına göre birçok çeşitlilikte fatura özellikleri bulunmakta olup, aralarında seçim yapılırken de buna göre değişkenlik göstermektedir. Fatura türlerinde aranan özelliklere göre ciltli veya tutkallı şekilde A4, A5 ebatlarına basılı şekilde faturalar basılabilir. 

Faturalar, firmalar veya hizmet alan müşteriler için resmi evrak yerine geçmektedir. Bu sebeple fatura basılacağı zaman her matbaa firması ile çalışarak fatura basımı ne yazık ki mümkün olmamaktadır. Fatura basmanın kurallarından biri de Maliye Bakanlığı tarafından onay verilmiş olması, 

Fatura Basımı

Bir mal veya iş karşılığında fatura kesilmesi ve maliye tarafında bu faturalar resmi evrak olarak kullanılması nedeniyle günümüzde fatura basımı önemli bir ağırlığa sahiptir. Anlaşmalı matbaa firmalarıyla birlikte siz de fatura basımı hakkında taleplerinizi belirterek dilediğiniz oranda 500, 1000 veya 2000’li gibi kopyalarla beraber faturalarınızı bastırabilirsiniz.

Fatura Baskı Fiyatları

Klasik fatura basımı ile ilgili miktarlar, fiyatı belirleyen konulardan biridir. Faturaların nüsha sayısı doğrudan fatura baskı fiyatları etkileyen konulardan biri olacağı gibi, günümüzde fatura baskısı nüshası ve rengi gibi konular fiyatlarda artış veya azalışı yaratan etkenler olmaktadır. Taleplerinize göre istenen sayılarda anlaşmalı matbaalarla çalışarak dilediğiniz kopyalarda siz de baskı yaptırabilirsiniz.