Cepli Dosya Basımı



Bu tür dosyalar sunum dosyaları olarak kullanılmaktadır. Özellikle iş hayatımızda çok fazla karşımıza çıkan materyaller arasında bulunmaktadır. Şirket toplantıları sırasında ya da ihalelerde bu dosyalara çok fazla başvurulmaktadır. Günümüzde yeni yeni bakıldığı takdirde cepli dosya kullanım açısından kolaylık sunmaktadır. Kişiler aldıkları iş teklifleri sayesinde burada firmalara verecekleri teklifleri dosyaların arasına koyarak incelemesini sağlamaktadır.

Cepli Dosya Basımı Aşamaları

Reklam ya da pazarlama sektöründe de reklam aracı olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde cepli dosya basımı çok sık başvurulan bir basım çeşidi olarak bilinmektedir. Ürünler düzgün bir şekilde bastırılmadan önce burada tasarım sürecinden geçmektedir. Artık her yerde kullanımı açık olan bu dosyaların üzerinde bazı durumlarda firmaların amblemleri de bulunabilmektedir.

Bunun için cepli dosya baskısı aşamasında karar verilme işlemi yapılmaktadır. İşlemde amblem olmasına karar verecek şirket baskı sırasında bunu basacak olan kişilere bildirmektedir. Bu tarz basımlarda cepli dosya baskı fiyatları sürekli olarak değişmektedir. Fiyatları belirleyecek tutarların çoğunluğu kişiye ait olmaktadır.

Cepli Dosyaların Kullanım Alanları Nereleridir?

Bu dosyalar aynı zamanda kurumsal kimlik anlamına da gelmektedir. Şirketlerin imajı müşteri portföyünü genişletebilmesi anlamında önemli olduğu için cepli dosyalar bunu desteklemektedir. Raporlar ya da dökümanlar ile birlikte tabloların ve dosyaların bir bütün halinde bulunmasını sağlamaktadır. Günümüze bakıldığı zaman hemen hemen tüm alt dallarda bu hizmetlerin verildiği görülmektedir. Bu dosyalar tasarlanırken ebatlarını ve büyüklüklerinin belirtisi kişiler tarafından yapılmaktadır. Genellikle bir boyut olarak tercih edilmektedir.

Cepli Dosya Fiyatları Nasıl Olmaktadır?

Basım aşamasındaki bu dosyaların fiyat aralıklarını basım süreçleri belirlemektedir. Firmalar kendilerine özgü bir işleyiş istedikleri takdirde basında kullanılacak tüm malzemeler onlar tarafından seçilmektedir. Özellikle şirketlerin yazışmalarında kullanılan bu dosyaların saklanabilme ebatları yine belli bir düzeyde bulunmaktadır. Bu şekilde kullanılan tüm dosyalar herkesin bütçesine hitap edebilecek doğrusu da satılmaktadır.